Headerbild

Härnösands cykelklubb

Cykla är skönt

Kategorier

Emma laddar för Flandern runt

2012-03-27 i Allmänt

En av årets viktigaste tävlingar



Emma på väg uppför Kapellmuur vid fjolårets Flandern Runt. Foto: Christer Hedberg.

Emma Johansson ligger trea i världscupen efter två deltävlingar. I helgen körs nästa lopp, Flandern Runt, nära hennes belgiska träningsvägar.
-Flandern Runt är ett av mina stora mål den här säsongen, säger Emma i ett pressmeddelande idag.


Emma Johansson fick som bekant en tuff start på säsongen 2012. Med OS i sikte så kom olyckan på Gran Canaria där hon bröt båda nyckelben som ett ovälkommet avbrott i säsongsförberedelserna. Emma behöll fokus men skiftade perspektiv. Istället för träningsläger med många mil på vägen så blev det stenhård träning inomhus hemma i Tönsberg.

Efter två deltävlingar i världscupen har Johansson bevisat att hon tänker vara med och fightas som en del av den yppersta världseliten oavsett vad som händer. Nu är hon tillbaka i Belgien där hon förbereder sig för den tredje världscupdeltävlingen.

- Flandern Runt är ett av mina stora mål den här säsongen. Jag fick en dålig start på säsongen på grund av mina nyckelbensbrott, men någon slags fighting spirit gjorde att jag tog mig tillbaka i bra form. Jag är fortfarande lite nervös över hur jag kommer att klara de belgiska vägarna. Jag vill visa lagets färger och köra ett bra race för mina belgiska sponsorer, Mistral Home. Laget är starkt och väl förberett. Det här är min hemmaplan och jag älskar det här loppet, skriver Emma i ett pressmeddelande idag.

 

Adress

Härnösands CK - Cykel Bo Selin, Hässjevägen 18 87153 Härnösand

Kontakt

E-post: harnosandsck@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in