Headerbild

Härnösands cykelklubb

Cykla är skönt

Kategorier

Emma tolva i Flandern

2012-04-01 i Allmänt

Arndt vann klassikern

Det blev inte det resultat som Emma Johansson hoppats på idag i Belgiens viktigaste, Flandern Runt. Emma körde in på 12:e plats och ligger nu 4:a totalt i världscupen inför nästa deltävling.

Den klassiska belgiska endagarsloppet har körts för damer sedan 2006 och delar av bansträckningen körs på samma vägar som herrarna använder på sin tävling några timmar senare.

Åtta svenskor fanns till start på tävlingen som omedelbart efter start sträckte sig norrut till Emma Johansson belgiska hemby Zingem. Byn hade dekorerats med svenska flaggor och tusentalet åskådare viftade med Emma-flaggor för att stödja svenskan som inför dagens tävling låg trea totalt i världscupen.

Under tävlingens sista timma så dominerades loppet av dagens avgörande utbrytning. Det var tyskan Judith Arndt (GreenEdge-AIS) och Kristin Armstrong (USA) som kom loss och samarbetade för att hålla undan. Duon såg flera gånger ut att bli ifattkörd men klungan gav upp jakten och de båda spurtade om segern i en duell till tyskans favör. Arndt har sedan tidigare en seger i loppet från 2008.

Bakom tät duon var det Emma Johansson som tillsammans med två andra åkare jagade febrilt, både för att hålla undan för den jagande klungan och för att komma i kapp de två i täten. Trion höll länge undan men inte hela vägen. Klungan hämtade in dem och det kom att bli en spurt om tredjeplatsen.

Johansson var den enda svenska som tog sig hela vägen till mål. Det resulterade i en tolfteplats, en placering som var långt ifrån hennes egen målsätning.

Emma plockade några världscuppoäng oxh ligger nu på en fjärdeplats totalt inför nästa deltävling, Vallonska Pilen.

Världcupledarinnan Marianne Vos var inte på plats. VM på velodrom pågår och Vos har en mästartitel att försvara.

Adress

Härnösands CK - Cykel Bo Selin, Hässjevägen 18 87153 Härnösand

Kontakt

E-post: harnosandsck@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in