Headerbild

Härnösands cykelklubb

Cykla är skönt

Kategorier

Välkommen till HCK Olli

2021-09-28 i Allmänt

Finländsk ultracyklist ny medlem

Olli Korhonen 2.JPGHan sprängde järnvägstunnlar i Ådalsbanan. En "bergsexpert" som nu återvänder till klubben.

- De år jag bodde i Härnösand kändes jag väldigt välkommen i er verksamhet. Jag har flera bra minnen från cyklingen i Härnösand. Blev även nominerad som "årets finne" av er, säger Olli Korhonen.

Till vardags bor han i Espo, Finlands andra stad i storlek. Arbetar som bergsingenjör, älskar Italien och långa cykellopp, gärna över ett helt dygn.

Olli berättar att han har haft en egen cykelkubb (Sala-Gym Lehtikangas) med bara hans tre bröder i teamet. Men på senare år har det blivit för tungt och byråkratiskt att ha ett officiellt team under Finska cykelförbundet.

- Bara att vara medlem kostar 500 euro per år.Finska förbundet vill inte ha "En mans team" under sig. Och vi känner oss inte välkomna längre, fortsätter Olli.

Olli berättar att han tävlar seriöst i långa ultracycling tävlingar i Italien. Han har italiensk fru, så det blir en del resande till hennes hemland.

-Här i Finland tävlar jag mest för träningens skull, normalt några tävlingar per år plus korta veckotävlingar. Det som jag kommer att förlora med det här bytet är egentligen bara det nationella mästerskapet i min åldersklass. 

Olli tävlar också på MTB och cyclocross. Några ekonomiska anspråk hos klubben har han inte.

- Så klart i HCK:s byxa och tröja, säger 42-åringen som nu är betalande medlem i HCK.Olli Korhonen 1.JPG

Adress

Härnösands CK - Cykel Bo Selin, Hässjevägen 18 87153 Härnösand

Kontakt

E-post: harnosandsck@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in