Headerbild

Härnösands cykelklubb

Cykla är skönt

Kategorier

Så firade HCK 75 år

2023-10-15 i Allmänt

Lyckad kväll att minnas

God mat. glad stämning, många minnen och cykelquiz från en 75-årig epok. En kort sammanfattning från HCKs jubileumskväll på Engströms Food och Delli.

Den som tilldrog sig mest uppmärksamhet var klubbens kassör Bosse Selin som fick cykelförbundets näst högsta utmärkelse, förtjänsttecknet för minst 25 års gärning inom cykelsporten.

-En ära för mig att utdela utmärkelsen, sa Anders Björklund, cykelförbundets representant.

Lasse Wikberg hade komponerat en låt tillägnad Bosse som han framförde med sång och gitarr. Väldigt uppskattat.

Bosse själv var rörd och hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

- Jag har upplevt så mycket minnesvärt med klubben. Men cykelturen med Ola upp till Etna slår det mesta.

Ett annat uppskattat inslag var damtrion Birgitta Lundqvist (Ejes hustru), Mari Wikström (gift med bortgångne Rolf) och Marianne( (gift med bortgångne Bengt). De äkta männen var klubbens stjärnor under 50-talet.

-Eje är sjuk men hälsar och vill överlämna den här tavlan till klubben (Eje fick den som ledare i landslaget under Postgirot Open). Jag minns alla härliga ungdomar som besökt vårt cykelgarage och fick hjälp av Eje. Några stannar till och hejar än idag, sa Brigitta.

Och det blev helt tyst när det drog ihop sig till cykelquiz med tremannalag. Tre lag prickade in alla tio rätt. Lottdragning och de tre A vann: Anders Björklund, Anders Thelberg och Anders Nyström. För att utse vinnare av dem väntade en ny frågesport, men vem vann...

Adress

Härnösands CK - Cykel Bo Selin, Hässjevägen 18 87153 Härnösand

Kontakt

E-post: harnosandsck@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in