Headerbild

Härnösands cykelklubb

Cykla är skönt

Kategorier

Härnön runt

2023-07-28 i Allmänt

-Vi vill locka vanliga  motionärer

 

Under söndagen invaderas Härnön i Härnösand av mountainbikecyklister. Det är dags för Härnön runt som också har seedningsstatus till Cykelvasan.

 -Nyheten i år är att vi bara kör en klass för motionärer. Vi vill också locka vanliga motionärer utan tävlingshets, säger tävlingsledare Anders Nyström-

 

Härnön runt är ett uppskattat lopp för mountainbikecyklister. Också en bra uppladdning för Cykelvasan två veckor. Fullföljer man den utmanande sjumilaturen på Härnön blir det automatiskt bättre seedning och mindre trängsel i Cykelvasan.

Banan mäter 35 km och deltagarna kan väja mellan ett och två varv. Start och mål är förlagt till Vårdkasbergets skidstadion och fortsätter via Myran, Björnpasset, Lotsstugan, Örsjön. Skärsviken, Brattås mot den avslutande tuffa stigningen längs Vårdkasberget upp mot målet.på skidstadion

-Vi vill via upp Härnön som bjuder på riktigt fina cykelvägar. Det är också möjligt att åka med sin elcykel, säger Anders Nyström, själv hängiven elcyklist.

Efter målgång bjuds cyklisterna på mat hos Hernö Lodge där deltagarna också kan njuta av den vackra utsikten.

-Vi vill inte skryta, men banan är en av de allra vackraste i landet, säger Nyström.

Härnön runt startar klockan 10 och första målgång är beräknad till klockan 11.30. Cyklisterna som kör två varv behöver dubbla tiden, målgång cirka klockan 13.

Mer information

Anders Nyström

Härnösands cykelklubb

Tfn 070-547 68 27

andnyshsd@gmail.com

Adress

Härnösands CK - Cykel Bo Selin, Hässjevägen 18 87153 Härnösand

Kontakt

E-post: harnosandsck@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in